Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu imprez organizowanych w plenerze. Jak zbudowane są nowoczesne namioty cateringowe i z jakiego powodu warto ich używać?
Namioty cateringowe – zastosowanie
Namiot cateringowy jest powszechnie używany przez podmioty organizujące rozmaitego rodzaju eventy w plenerze – zbiórki dobroczynne, przyjęcia urodzinowe, rocznice ślubu, jak również targi. Konstrukcje tego typu znajdą zastosowanie zawsze wtedy, gdy na evencie pojawiają się posiłki, np. zimny bufet, przystawki czy napoje. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez dłuższy czas świeżości serwowanych dań oraz ochraniają je przed słońcem czy oddziaływaniem innych negatywnych czynników zewnętrznych. Na rynku można znaleźć namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów oraz długie na 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać pomiędzy konstrukcjami o różnej kolorystyce i kształcie. Namioty cateringowe można także łączyć ze sobą lub personalizować, aranżując konstrukcje dostosowane do dowolnych potrzeb.
Namiot cateringowy na każde warunki pogodowe
Imprezy i wesela na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nie dziwi więc to, że rośnie liczba osób, które szukują obszernych i trwałych namiotów cateringowych wykonanych z wytrzymałych materiałów. Namiot cateringowy chroni gości przed złymi warunkami atmosferycznymi, takimi jak wiatr, intensywne promieniowanie słoneczne czy deszcz. Dostępne w sprzedaży namioty cateringowe charakteryzują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Współczesne namioty tego typu są także zaopatrzone w systemy usprawniające przepływ powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i wpływa na komfort gości. Innym udogodnieniem jest też system kumulujący ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne jesienią i zimą.